Poslovni modeli

POSLOVNI MODELI UGOVARANJA ENERGETSKIH USLUGA


Da li ste sebi postavili za cilj smanjenje troškova potrošnje energije u vašem objektu, ali vam raspoloživa finansijska sredstva to ne dozvoljavaju i ne znate gde da počnete? I vaš objekat može da postane energetski efikasan i ekološki i zbog toga smo u društvu Eltec Petrol d.o.o. razvili celu paletu poslovnih modela i usluga koji vam omogućavaju sprovođenje mera efikasne potrošnje energije i ako sami ne raspolažete dovoljnim sredstvima za izvođenje energetske sanacije sopstvenog objekta.

Preduzeće Eltec Petrol d.o.o. je jedno od vodećih regionalnih ESCO preduzeća (Energy Service Company) koje izvodi projekte ugovaranja energetskih usluga u oblasti efikasne potrošnje energije i obnovljivih izvora energije u javnom sektoru, uslužnom sektoru i industriji.

 

 

Šta je ugovaranje energetskih usluga?


Radi se o nizu usluga sa ciljem smanjenja potrošnje energije, vode i troškova snabdevanja energijom i vodom, a koje obuhvataju: pregled stanja energetskih uređaja, analizu potrošnje energije i troškova, pripremu tehničkih rešenja za poboljšanje stanja, kalkulaciju mogućih ušteda a time i izvodljivosti (ekonomike) projekta, projektovanje i planiranje mera (od investicija koje su za to neophodne do „mekih” mera), sprovođenje mera, obavljanje rada u ugovornom periodu, izvođenje energetskog knjigovodstva, postupanje i obezbeđivanje efekata dogovorenih ugovorom i najvažnije – obezbeđivanje izvora finansiranja za izvođenje svih usluga. Za izvođenje nabrojanih usluga koristimo dva glavna poslovna modela ugovornog finansiranja: Ugovorno obezbeđivanje ušteda (EPC) i Ugovorno snabdevanje energijom (ESC), a u praksi dolazi i do kombinacije oba oblika.


Kontakt za dodatne informacije

  

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, stupite u kontakt sa nama.

Kontakt

ELTEC PETROL d.o.o. Beograd
Patrijarha Dimitrija 12v
11090 Beograd

T +381 18 4 293 555
F +381 18 4 293 554
E marketing.eltecrs@eltec-petrol.rs
Kontaktirajte nas >>>

Podrška i servis

Kontaktirajte nas:
T +381 11 2562 439
F +381 11 2562 439

Upravljanje >>>
Servis >>>
Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Neki kolačići obezbeđuju da se sajt prikazuje ispravno, dok drugi mogu da se koriste da bi pregled tekao lakše. Kolačići nam takođe omogućavaju da pratimo količinu posetilaca koje je naš sajt imao i da obezbedi ispravan rad dodataka koji omogućavaju razmenu sadržaja .
Ako nastavite da pregledate naš sajt , to će se smatrati da prihvatate sve kolačiće koji mogu da se koriste.
Odbijam